Idei de vacanta Busteni

Natură spectaculoasă, liniște care te însoțește la tot pasul și multe activități în aer liber. Asta este ceea ce descoperi dacă alegi să-ți planifici concediul sau o mini-vacanță în Bușteni. Situat pe Valea Prahovei, la baza Munților Bucegi, te asigurăm că acest mic oraș are multe atracții turistice de oferit. Echipează-te cu haine groase și haide să pornim într-o minunată aventură montană!

Principalul obiectiv ce trebuie vizitat și simbol al orașului în același timp este Crucea Caraiman. Înaltă de 28 de metri, monumentul cinstește memoria erorilor ceferiști care au luptat în Primul Război Mondial. O dată ajuns aici, priveliștea încântătoare îți va tăia respirația cu siguranță. În egală măsură te vor impresiona și Babele și Sfinxul aflate în Munții Bucegi. Cele două formațiuni geologice învăluite de mister sunt cunoscute pentru legendele conform cărora Sfinxul ar fi fost creat de daci, iar Babele ar reprezenta altarul celei mai vechi civilizații din Europa.

Iubitorii de drumeții nu au cum să rateze o excursie până la Vârful Omul. Cu o înălțime de peste 2.500 de metri, cel mai înalt vârf din Munții Bucegi îți va întări condiția fizică și te va răsplăti cu șansa de a te bucura de aerul curat de munte. Iar pasionații de natura impresionantă pe care ne-o oferă România, pot face o oprire la Cascada Urlătoarea. Considerată a fi una dintre cele mai frumoase cascade din România, te va uimi atât prin debitul ei, cât și prin înălțimea sa, de 15 metri.

Persoanele care adoră istoria și poveștile trecutului, au două obiective turistice de neratat. Prima este Castelul Cantacuzino, locuința familiei cu același nume. Muzeul îți oferă o varietate de portrete de admirat ce au aparținut membrilor familiei, precum și o colecție de blazoane ale rudelor prin alianță. Cea de-a doua vizită este la Casa Memorială Cezar Petrescu. Aici vei fi plăcut surprins de o serie de peste 10.000 de volume și reviste, mobilier rustic, ceramică românească, tablouri și statui.

Acum că am ajuns la finalul călătoriei, este timpul ca tu să-ți creezi propria experiență memorabilă!


Oferte de cazare unice la apartamente, garsoniere, pensiuni si vile.

Casa - Toata proprietatea
90 lei
Casa - Toata proprietatea
700 lei
Apartament - Toata proprietatea
310 lei
Apartament - Toata proprietatea
270 lei
Vila - Toata proprietatea
150 lei

Inregistreaza-te cu Facebook, Google or LinkedIn


Sunt deja Robnb membru

Reseteaza Parola

Introdu adresa de mail asociata cu contul tau si iti vom trimite un mail cu un link de resetare.

Back to Login