Idei de vacanta Cazanele Dunarii

Amatorii de locuri impresionante din România pot începe să-și pregătească bagajul pentru una dintre cele mai frumoase excursii de până acum în vestul țării. Destinația exactă: județul Caraș-Severin. În acest loc, Dunărea formează granița naturală cu Serbia, oferind o serie de imagini spectaculoase.

Unul dintre cele mai populare locuri este Parcul Național Porțile de Fier, creat cu scopul de a proteja speciile de păsări, animale și plante din acea zonă. Vei fi fermecat nu doar de priveliște, cât și de traseele turistice pe care te poți aventura pentru a descoperi frumusețile naturii. Dacă ajungi aici, îți recomandăm să faci un popas și la Cazanele Dunării.

Aceste porțiuni ce fac parte din Defileul Dunării sunt o adevărată oază de liniște ce te vor ajuta să te relaxezi și să pătrunzi într-o lume de poveste. Principalul obiectiv turistic pe care merită să-l vizitezi aici este chipul lui Decebal sculptat în stâncă ce poate fi admirat pe parcursul unei plimbări cu barca în golful Mraconia.

Dacă ești un iubitor al naturii, te asigurăm că mai sunt încă multe locuri de descoperit. Următoare oprire memorabilă este la Cascada Bigăr, desemnată în 2013 ca fiind cea mai spectaculoasă cascadă din lume de către The World Geography. Este locul în care vei fi fascinat de emisiile de raze de lumină albastre. Tot printr-o nuanță intensă de albastru te va impresiona și Lacul Ochiul Beiului, cunoscut pentru faptul că nu îngheață niciodată iarna.

Pentru pasionații de istorie și povești nemuritoare, Muzeul Locomotivelor cu abur din Reșița, singurul de acest tip din țară este locul potrivit. Iar pentru o întoarcere în timp și la origini remarcabilă, te sfătuim să vizitezi Peștera cu oase ce adăpostește cele mai vechi fosile de Homo Sapiens din Europa.

La finalul excursiei, trebuie să te oprești și la Băile Herculane pentru a te bucura de beneficiile tratamentelor balneare. Vei pleca de aici încărcat de energie și pregătit pentru a-ți desfășura activitățile zilnice.


Oferte de cazare unice la apartamente, garsoniere, pensiuni si vile.

Casa - Toata proprietatea
150 lei

Descopera cele mai bune locuri de vizitat in Cazanele Dunarii. Top obiective turistice, restaurante, cluburi si muzee in Cazanele Dunarii, recomandate de localnici.

Inregistreaza-te cu Facebook, Google or LinkedIn


Sunt deja Robnb membru

Reseteaza Parola

Introdu adresa de mail asociata cu contul tau si iti vom trimite un mail cu un link de resetare.

Back to Login