Idei de vacanta Cluj-Napoca

Atmosfera de epocă este dificil de recreat, însă dacă există un oraș care o redă în totalitate, acela cu siguranță este Cluj-Napoca. Având o varietate de locuri istorice de vizitat și o diversitate de activități pentru a te recrea, este fără îndoială una dintre atracțiile de top din România. Iată câteva dintre recomandările noastre pentru o primă vizită.

Prima oprire pe care care trebuie să o faci este Piața Unirii, punctul central al orașului și locul în care se află impunătoarea statuie a lui Mihai Corvin. De jur împrejurul pieței vei admira casele și palatele de diverse stiluri arhitecturale. Tot aici se află și Biserica Sfântul Mihail, a doua cea mai mare biserică gotică din România.

Istoria te învăluie și pe Cetățuia construită în perioada habsburgică, unul dintre cele mai cunoscute puncte ale orașului. Aici va trebui să faci puțin sport urcând până în vârf. Vei fi însă răsplătit de priveliștea inedită asupra Clujului dar și de posibilitatea de a vedea turnurile de poartă încă existente, precum și șanțul de apărare conservat. Turul istoric poate continua cu o vizită la Muzeul de Etnografie ce cuprinde exponate ilustrând diverse aspecte ale vieții tradiționale. Muzeul de Farmacie și Muzeul Național al Transilvaniei sunt și ele de bifat, fiecare având mii de exponate ce reflectă trecutul.

Dacă vrei să te bucuri de natură, în Cluj ai o mulțime de opțiuni. Grădina Botanică este o adevărată oază de liniște și plante tropicale. De aici, alte două opriri te mai așteaptă. Parcul Central este spațiul ideal pentru o plimbare lungă, unde vei descoperi statuile lui Liviu Rebreanu și George Coșbuc. Punctul culminant este cu siguranță Laguna Albastră aflată la 30 km distanță de oraș. Lacul format în locul unei foste mine de caolin îți oferă un tablou spectaculos al naturii.

Seara o poți încheia într-una din numeroasele cafenele, baruri sau cluburi ori te poți recrea jucând paintball sau jocuri de evadare. Înainte de a pleca, asigură-te că treci prin Piața Muzeului de unde poți cumpăra suveniruri, bijuterii lucrate manual sau delicatese.


Oferte de cazare unice la apartamente, garsoniere, pensiuni si vile.

Apartament - Toata proprietatea
220 lei
Apartament - Toata proprietatea
220 lei
Apartament - Toata proprietatea
450 lei
Apartament - Toata proprietatea
450 lei
Apartament - Toata proprietatea
150 lei
Apartament - Camera comuna
100 lei

Inregistreaza-te cu Facebook, Google or LinkedIn


Sunt deja Robnb membru

Reseteaza Parola

Introdu adresa de mail asociata cu contul tau si iti vom trimite un mail cu un link de resetare.

Back to Login