Idei de vacanta Iasi

Poale în brâu, sărmăluțe în foi de viță, cozonaci și vinuri îmbietoare. Dacă nu ai ghicit deja cărei zone din România îi sunt specifice, atunci probabil că nu ai avut încă ocazia să te delectezi cu toate aceste preparate. Nu-i nimic însă, pentru că a venit timpul să facem o excursie în Moldova. Destinația finală: Iași.

Orice vizită în acest oraș ar fi incompletă fără o oprire la celebrul Palas Iași, locul în care se află impunătorul Palat al Culturii. Sediul Muzeelor de Istorie, Artă, Etnografie, Știință și Tehnică Ștefan Procopiu, Palatul te va impresiona prin detaliile arhitecturale și diversele exponate.

Tot la capitolul cultură, îți recomandăm să te lași învăluit și de atmosfera poveștilor lui Ion Creangă în muzeul memorial cunoscut sub denumirea dată de scriitor: „Bojdeuca”. Fiind un oraș al marilor scriitori și poeți români, Casele Memoriale George Topîrceanu și Mihail Sadoveanu, precum și Muzeul “Mihai Eminescu” te vor surprinde cu numeroasele obiecte ce au aparținut acestora.

În ceea ce privește natura, te poți bucura de o plimbare la cea mai veche Grădină Botanică din țară. Vei fermecat de peste cele 800 de specii de trandafiri, dar și de plantele ornamentale, mediteraneene, tropicale, ierboase sau lemnoase. Dacă preferi însă recreerile în parc, atunci Copoul este de bifat. Aici te poți relaxa la umbra faimosului tei al lui Mihai Eminescu, alături de care se află și bustul poetului.

Una dintre cele mai semnificative opriri este fără îndoială în Piața Unirii, unul din simbolurile esențiale ale României. Aici s-a dansat pentru prima dată Hora Unirii, iar an de an spațiul devine animat o dată cu celebrarea unirii Moldovei cu Țara Românească de pe 24 ianuarie.

La finalul zilei, poți savura mâncarea tradițională moldovenească sau te poți delecta cu un pahar de vin într-unul dintre numeroasele restaurante, baruri și cafenele. Indiferent de gusturile tale, vei găsi cu siguranță locul care să te facă să te simți ca acasă.

Spor la vizitat și amintiri de neuitat îți dorim!


Inregistreaza-te cu Facebook, Google or LinkedIn


Sunt deja Robnb membru

Reseteaza Parola

Introdu adresa de mail asociata cu contul tau si iti vom trimite un mail cu un link de resetare.

Back to Login