Idei de vacanta Maramures

Romania este ofertantă atunci când îți dorești să călătorești mult, să descoperi locuri inedite și povești poate mai puțin știute. Iar dacă adori să explorezi zone încărcate de tradiții și frumuseți naturale, atunci fără îndoială trebuie să-ți pregătești bagajul, pentru că prima ta oprire este în județul Maramureș.Aflată la granița cu Ucraina, această zonă este bogată în obiceiuri din moși strămoși și atracții turistice naturale. Mai mult, este poate singura regiune din România în care încă există zonele folclorice vechi: Țara Chioarului, Țara Lăpușului, Țara Codrului și Țara Maramureșului. Cum ai la dispoziție o varietate de activități de făcut, este timpul pentru un mic tur virtual.

Trenul cu aburi Mocănița este opțiunea ideală pentru a te lăsa învăluit de o atmosferă istorică. Fiind ultimul transport de acest tip din România, o astfel de plimbare este fără îndoială o experiență unică. Pe tot parcusul traseului turistic vei putea admira Valea Vaserului și te vei delecta cu un peisaj natural superb. La toatea acestea se adaugă o multitudine de poze de invidiat și amintiri de neuitat.

Dacă ești un iubitor al naturii, atunci Parcul Național Munții Rodnei va fi cu siguranță pe placul tău. Declarat rezervație naturală datorită varietății faunei și florei, te vei putea bucura de un peisaj de poveste, dar și de bisericuțele vechi din lemn și morile țărănești de vânt aflate în zonă. Frumusețea naturii poate continua să te uimească dacă faci o oprire și la Muzeul Etnografic. Aici vei face o excursie în timp cu ajutorul exponatelor din aer liber ce redau aspectul gospodăriilor tradiționale din regiune.

Pentru cei pasionați de istorie, Memorialul Sighet și Cimitirul Vesel sunt principalele obiective din Maramureș. În fiecare dintre camerele fostei închisori din perioada comunistă vei putea descoperi numeroase obiecte, fotografii, documente și înregistrări din acea vreme. Iar în binecunoscutul cimitir, vei fi întâmpinat de o multitudine de cruci din lemn colorate însoțite de texte umoristice ce descriu viața persoanei decedate.

La finalul excursiei, nu uita să faci un popas la Lacul Albastru, considerat a fi unicat în Europa. Vei fi uimit de ușurința cu care apa își schimbă culoarea în funcție de anotimp, temperatură sau chiar poziția soarelui. Un mister științific ce trebuie neapărat văzut!


Oferte de cazare unice la apartamente, garsoniere, pensiuni si vile.

Casa - Toata proprietatea
80 lei
Pensiune / B&B - Camera privata
80 lei
Casa - Camera privata
85 lei
Pensiune / B&B - Camera privata
120 lei
Pensiune / B&B - Camera privata
110 lei
Pensiune / B&B - Camera privata
85 lei

Inregistreaza-te cu Facebook, Google or LinkedIn


Sunt deja Robnb membru

Reseteaza Parola

Introdu adresa de mail asociata cu contul tau si iti vom trimite un mail cu un link de resetare.

Back to Login