Idei de vacanta Sibiu

Istoria ne înconjoară la tot pasul, iar în România, poveștile de mult apuse se pot resimți în fiecare colțișor. Așa că, fii pregătit pentru o excursie la Sibiu, unul dintre cele mai frumoase orașe medievale presărat de arhitectura germanică.

Începe aventura cu o vizită la Turnul Sfatului, simbolul central al orașului și unul dintre elementele care îi protejau pe localnici în trecut. Îndrăznește să urci cele 141 de trepte interioare și vei fi răsplătit cu șansa de a afla cum funcționează mecanismul ceasului din turn, dar și cu o priveliște spectaculoasă o dată ce ajungi la ultimul etaj. O altă oprire ce merită bifată este Podul Munciunilor, locul preferat al multor turiști datorită multitudinii de lăcățele agățate și legendei ce îl însoțește. Se spune că atât timp cât ești pe pod, nu ai voie să spui minciuni, altfel acesta se va prăbuși.

Continuă să descoperi și mai multe lucruri interesante cu o plimbare în aer liber prin Muzeul „Astra”. Te asigurăm că vei fi fascinat de toate căsuțele tradiționale conservate de-a lungul timpului. Ele sunt dovada vie a vieții la sat, conturând o imagine de neprețuit a strămoșilor noștri. Vizita de aici poate fi completată de un moment de relaxare în Pădurea Dumbrava. Indiferent de anotimp, te poți bucura de liniște ori de activități specifice sezonului.

Incursiunea culturală ar fi incompletă fără o oprire la Muzeul „Brukenthal”, denumit după guvernatorul Transilvaniei din secolul al XVIII-lea, Samuel von Brukenthal. Vei putea descoperi colecții de picturi apaținând marilor școli europene, manuscrise și cărți, cea mai veche farmacie din România, arme și instrumente de vânat. Tot la capitolul istorie se încadrează și Catedrala Ortodoxă „Sfânta Treime”. Spre deosebire de alte biserici, aceasta se remarcă prin faptul că reprezintă o copie în proporții reduse a bisericii „Sfânta Sofia” din Constantinopol.

La finalul vizitei, nu uita să-ți rezervi puțin timp pentru o scurtă plimbare în piețele centrale și pentru a admira clădirile vechi!


Oferte de cazare unice la apartamente, garsoniere, pensiuni si vile.

Apartament - Toata proprietatea
260 lei
Vila - Toata proprietatea
850 lei
Garsoniera - Toata proprietatea
140 lei
Apartament - Toata proprietatea
190 lei
Apartament - Toata proprietatea
164 lei
Apartament - Toata proprietatea
150 lei

Inregistreaza-te cu Facebook, Google or LinkedIn


Sunt deja Robnb membru

Reseteaza Parola

Introdu adresa de mail asociata cu contul tau si iti vom trimite un mail cu un link de resetare.

Back to Login