Idei de vacanta Sighisoara

România are multe centre istorice și locuri pline de legende și farmec, însă cu siguranță doar un oraș se poate situa în top: Sighișoara. Dacă ești un iubitor al culturii străvechi, te asigurăm că aici vei fi învăluit de o atmosferă istorică autentică. Așa că te invităm să pășim împreună într-un tur medieval de neuitat.

Călătoria ta poate începe la Turnul cu Ceas, unul dintre cele 9 turnuri încă existente din cele 14 inițiale. Acest simbol al orașului te va fermeca cu siguranță mai ales că priveliștea este întregită de 7 figurine reprezentative pentru zilele săptămânii. O dată ajuns aici, ai posibilitatea de a vizita Muzeul de Istorie situat în interior, precum și Camera de Tortură unde poți vedea o expoziție impresionantă de obiecte din epoca medievală. Mai mult, Muzeul de Arme Medievale completează tabloul trecutului mai puțin cunoscut.

Dacă ai la dispoziție un sejur de câteva zile, atunci clar trebuie să vizitezi și celelalte 8 turnuri ale cetății: Fierarilor, Cizmarilor (în prezent, stația de radio locală are sediul aici), Coitorilor, Cojocarilor, Măcelarilor, Frângherilor, Cositorarilor, Tăbăcarilor. O altă atracție turistică și comercială în același timp care merită bifată este Casa Vlad Dracul, locuința în care se prespune că s-a născut Vlad Țepeș. Astăzi, locuința a fost transformată într-un restaurant care păstrează atmosfera istorică.

Persoanele sportive au și ele un obiectiv turistic pe măsură: Școala și Mănăstirea din Deal care te vor încânta fără îndoială. Accesul până aici se face printr-un tunel de aproximativ 180 de scări la finalul cărora vei descoperi liceul unde copiii obișnuiau să învețe. Tunelul este cunoscut ca și Scara Școlarilor deoarece a fost construită cu scopul de a-i proteja pe elevi.

La finalul vizitei, nu uita să iei cu tine câteva suveniruri și să faci o plimbare relaxantă în Piața Hermann Oberth.


Inregistreaza-te cu Facebook, Google or LinkedIn


Sunt deja Robnb membru

Reseteaza Parola

Introdu adresa de mail asociata cu contul tau si iti vom trimite un mail cu un link de resetare.

Back to Login