Idei de vacanta Timisoara

Municipiul de reședință al județului Timiș și principalul oraș din vestul țării, Timișoara reprezintă unul dintre cele mai importante centre industriale, comerciale, medicale și universitare din România. Așa că, dacă n-ai avut ocazia până acum să mergi într-o vacanță în Banat, te invităm să ni te alături într-un mic tur virtual.

Pentru început, aici poți regăsi o varietate de lăcașe de cult, simboluri ale diversității religioase. Poți alege să admiri bisericile ortodoxe, romano-catolice, reformante și chiar sinagogile. Indiferent de preferințele tale, te asigurăm că vei fi impresionat de arhitectura fiecăreia și de obiectele religioase specifice.

Dacă însă recreerile lungi în natură sunt favoritele tale, atunci cu siguranță Timișoara va fi raiul tău. Îți vei putea reîncărca bateriile cu o plimbare pe malul canalului Bega sau te poți bucura de frumusețea naturii într-unul dintre numeroasele parcuri. Recomandarea noastră este Parcul Rozelor, vestit pentru cele peste 600 de specii de trandifiri existente.

Iubitorii de istorie au diverse obiective de vizitat. Una dintre cele mai spectaculoase opriri este Hidrocentrala de pe Bega înființată în anul 1910 care încă funcționează. Vei fi impresionat de mecanismele folosite în trecut pentru generarea curentului electric folosit de tramvaie, în iluminatul public și în domeniul industrial. Muzeul Satului aflat în aer liber este un alt loc deosebit. Întins pe o suprafață considerabilă, te va surprinde prin varietatea de case tradiționale construite din lemn, piatră sau lut.

Pasionații de povești aparte se pot delecta cu două vizite memorabile. Prima dintre ele este la Casa Turcească, cunoscută pentru legendele conform cărora ar fi fost locuința de vară a pașei sau harem. La polul opus, Abatorul nu este învălui în mister, întrucât este confirmat faptul că aici au funcționat spații de depozitare a animalelor și laboratoare pentru sacrificarea lor.

Înainte de a-ți încheia vacanța, te sfătuim să vizitezi și Primul Castel al Huniazilor, precum și Muzeul Banatului. În interiorul acestora vei face o întoarcere în timp și te vei putea bucura de exponatele lor.

Îți dorim călătorii însoțite de multe poze și amintiri plăcute!


Oferte de cazare unice la apartamente, garsoniere, pensiuni si vile.

Apartament - Toata proprietatea
200 lei
Apartament - Camera privata
230 lei
Apartament - Camera privata
160 lei
Apartament - Camera privata
210 lei
Apartament - Camera privata
240 lei
Apartament - Camera privata
180 lei

Inregistreaza-te cu Facebook, Google or LinkedIn


Sunt deja Robnb membru

Reseteaza Parola

Introdu adresa de mail asociata cu contul tau si iti vom trimite un mail cu un link de resetare.

Back to Login