Idei de vacanta Transfagarasan

Deja știm că în România sunt foarte multe locuri spectaculoase de vizitat, însă dacă ar fi să facem un clasament, primul loc este deținut detașat de șoseaua care atinge altitudinea maximă de 2042 metri - Transfăgărășan. Având o lungime de aproximativ 92 de km, drumul leagă zona Transilvaniei de cea a Moldovei prin județele Argeș și Sibiu, traversând cel mai înalt lanț muntos din România, Munții Făgăraș.

Fiind un drum montan închis în mare parte din an din cauza riscului ridicat de căderi de stânci, alunecări de teren sau avalanșe, cu siguranță trebuie să-ți planifici o excursie cât mai curând posibil.

Încă de la sosire, vei fi întâmpinat de o priveliște minunată de ambele părți ale șoselei sinuoase care te va îndemna să faci un scurt popas pentru a admira pe deplin natura. Inspiră aerul curat de munte și continuă-ți aventura, pentru că mai sunt încă multe atracții turistice de descoperit. Lacul artificial Vidraru este locul care te va încânta prin întinderea mare de apă ce pare a acoperi totul din jur. Aici mai poți descoperi și Statuia Zeului Prometeu aflată în aproprierea barajului de la Vidraru. Vei avea senzația că ai pășit într-o lume a legendelor și nu-ți vei dori să risipești vraja prea curând.

Atmosfera de poveste continuă cu Cetatea Poienari, un monument istoric unde îți poți exersa abilitățile de sportiv. Vei avea de urcat aproximativ 1480 de trepte pentru a ajunge la cetate, dar te asigurăm că vei fi răsplătit pe măsură. Prima dată vei fi înconjurat de ruinele despre care se spune că ar fi fost locul în care Vlad Țepeș obișnuia să-i pedepsească pe cei care nu respectau legile. Momentul cel mai important însă este piveliștea splendidă asupra Cheilor Argeșului, Barajului Vidraru și Munților Făgăraș.

Ultimele opriri de neratat sunt Cascadele Bâlea și Capra. Prima este considerată a fi cea mai mare cascadă în trepte din țară, iar cea de-a doua este situată la o altitudine considerabilă de 1690 metri. Modul impresionant în care apa cade încontinuu îți taie cu adevărat respirația și te îndeamnă să revii ori de câte ori ai ocazia.

Dacă deja te-ai apucat de împachetat, te sfătuim să pui în bagaj haine mai groase și încălțăminte adecvată unei zone de munte! O excursie memorabilă îți dorim!


Inregistreaza-te cu Facebook, Google or LinkedIn


Sunt deja Robnb membru

Reseteaza Parola

Introdu adresa de mail asociata cu contul tau si iti vom trimite un mail cu un link de resetare.

Back to Login