Cetatea Medievala Targu Mures

Activitati & De vizitat in Târgu Mureș

vizualizari

Cetatea Medievala din Targu Mures a fost construita intre 1605-1653 cu permisiunea principelui Bocskai Istvan. Dispunea de 7 bastioane unite prin ziduri in lungime de 900 de metrii realizate din caramida. Primul bastion a fost construit in anul 1620 iar cetatea a fost finalizata in 1653. Cetatea era inconjurata de un sant de 10 metrii latime si 8 metrii adancime.

Din vechea fortificaţie s-au păstrat „Turnul Mic” pe latura dinspre str. Avram Iancu şi turnul păstrat juxtapus actualului bastion al blănarilor. La 10 august 1601, de ziua „Sf. Laurenţiu”, mercenarii lui Basta distrug oraşul şi fortificaţia ca pedeapsă că locuitorii l-au sprijinit pe Mihai Viteazul. O nouă distrugere are loc la 30 mai 1602, când 400 de mercenari ai lui Moise Secuiul conduşi de Némethi Gergely pătrund în oraş. În luna august 1602 locuitorii din oraş, la iniţiativa lui Borsos Tamás, trec la întărirea fortificaţiei distruse, realizând palisade din lemn.

Anual, în cetate se organizează festivale și spectacole în cinstea sărbătorilor locale „Zilele Tîrgumureșene”, „Festivalul Berii” sau „Sărbătoarea Vinului și a Mustului”.


Adresa
Bulevardul Cetății, Târgu Mureș

Program

0 Recenzii


Cazare Târgu Mureș


Inregistreaza-te cu Facebook, Google or LinkedIn


Sunt deja Robnb membru

Reseteaza Parola

Introdu adresa de mail asociata cu contul tau si iti vom trimite un mail cu un link de resetare.

Back to Login