Castelul Stirbey Muzeul Sinaia

Muzee & Monumente in Sinaia

vizualizari

Resedinta de vara a Alinei Stirbey si a generalului Emanuel Florescu ramane cunoscuta astazi drept cea mai veche cladire civila din orasul Sinaia, ea a luat nastere la doleantele ficei domnitorului Barbu Bibescu-Stirbey.

Castelul Stirbey sta sub semnatura arhitectului olandez Josef Jacob Schieffleers, care reuseste prin maiestrie sa creze un adevarat castel intre ale carui ziduri se pastreaza si astazi secretele , tradarile si marile iubiri ale familiei marelui domnitor.

Astazi, Castelul Stirbey gazduieste Muzeul Orasului Sinaia, care este alcatuit din 13 sali tematice ce te invita sa descoperi tainele orasului.

Sinaia pe care o cunoastem astazi este opera arhitectilor din intreaga Europa ce au reusit sa zideasca un burg German in inima Carpatilor, astfel Sinaia s-a dezvoltat in jurul Manastirii ce poarta numele Muntelui Sfant. Aristocratii sfarsitului de secol XIX si inceputului de secol XX hotarasc sa isi stabileasca resedinta de vara in orasul ce va purta cu mandrie titlul de Perla Carpatilor pentru mai bine de un veac.

In centrul salii ce prezinta istoria orasului troneaza o macheta ce prezinta in pasteluri micul oras european de la portile orientului.


Adresa
Bulevardul Carol I 28, Sinaia 106100

Program

0 Recenzii


Cazare Sinaia


Inregistreaza-te cu Facebook, Google or LinkedIn


Sunt deja Robnb membru

Reseteaza Parola

Introdu adresa de mail asociata cu contul tau si iti vom trimite un mail cu un link de resetare.

Back to Login