Canionul Șapte Scări

Activitati & De vizitat in Municipiul Săcele

vizualizari

Canionul Șapte Scări este un defileu săpat în calcare jurasice din partea vestică a munților Piatra Mare, în județul Brașov, România. Lungimea lor este de 160 metri cu o diferență de nivel de 58 de metri, la o altitudine de 948 metri. Defileul este format din șapte trepte cu înalțimi între 2.5 și 15 metri, care îi dau numele și care se transformă în cascade când volumul de apă al pârâului Șapte Scări, afluent de stânga al Șipoaiei, este ridicat. Traseul poate fi parcurs cu ajutorul unor scări, nefiind nevoie de echipament specializat.

Accesul principal se face dinspre localitatea Timișul de Sus și Dâmbul Morii, de pe drumul național DN1 (traseu banda galbenă), în aproximativ o ora de mers.

Canionul Șapte Scari este un obiectiv turistic accesibil turistilor zilnic intre orele 10:00 si 18:00, cu exceptia zilelor in care vremea este nefavorabila. Caderile masive de precipitatii pot duce la formarea unor viituri serioase. Chiar si pe vreme frumoasa, un echipament minim de protectie este absolut necesar, fiind foarte indicati bocancii antiderapanti.


Adresa
Municipiul Săcele

Program

0 Recenzii


Cazare Municipiul Săcele


Inregistreaza-te cu Facebook, Google or LinkedIn


Sunt deja Robnb membru

Reseteaza Parola

Introdu adresa de mail asociata cu contul tau si iti vom trimite un mail cu un link de resetare.

Back to Login