Partia Kalinderu

Activitati & De vizitat in Bușteni

vizualizari

Partia Kalinderu este situata in Busteni si este probabil o face si una din cele mai bine dotate partii din Romania. Denumirea partiei vine de la Ioan Kalinderu (1840-1913), fost administrator al Domeniilor Coroanei Regale in timpul regelui Carol I.
Partia Kalinderu este una dintre cele mai moderne partii din tara si ii poate face pe schiori sa se indragosteasca de oraselul de la poalele Caraimanului. Partia trece prin mijlocul padurii facandu-te sa te simti cu adevarat in inima naturii.
Partia de la poalele Caraimanului te face sa uiti ca esti in Romania. O instalatie de telescaun produsa in Italia asigura transportul pe cablu pana la punctul depornire. Zapada pe partie este abundenta si nu exista nici un hop care sa va incomodeze.Partia Kalinderu a fost omologata de federatia internationala de schi, putand astfel organiza concursuri si gazdui schiorii de performanta.
Partia Kalinderu are in dotare tunuri de zapada artificiala, pentru batatorirea acesteia folosindu-se masini speciale. Instalatia de transport pe cablu are o lungime de 1.070 m si parcurge o diferenta de nivel de 295 m. Capacitatea instalatiei este de 1.200 persoane intr-o ora. Avand o viteza de 5 metri pe secunda, durata transportului este de aproximativ 3.5 minute. Numarul de vehicule pe linie este de 37, la un interval de 15 secunde. Statia inferioara a telescaunului este plasata foarte bine astfel incat de pe partie poti sari direct in telescaunul de 4 locuri.

Partia Kalideru are si instalatie de produs zapada: o conducta de-a lungul intregii partii, 4 tunuri automate de produs zapada, 21 de hidranti si un bazin de apa cu o capacitate de 5.000 mc. Apa este captata direct din raul Valea Alba.


Adresa
Partia Kalinderu, Strada Matei Basarab 28, Bușteni 105500

Program

0 Recenzii


Cazare Bușteni


Inregistreaza-te cu Facebook, Google or LinkedIn


Sunt deja Robnb membru

Reseteaza Parola

Introdu adresa de mail asociata cu contul tau si iti vom trimite un mail cu un link de resetare.

Back to Login