Obeliscul Costinesti

Muzee & Monumente in Costinești

vizualizari

Obeliscul din Costinesti, simbolul statiunii, a fost inaltat in anul 1970 pe plaja care i-a preluat mai tarziu numele. De-a lungul timpului, Obeliscul a devenit punctul de intalnire al tinerilor si locul in care sunt organizate majoritatea concertelor si evenimentelor estivale din statiune.

In anul 2005 Obeliscul a fost distrus de inundatiile care au provocat pagube in statiune. Deoarece vechiul monument nu mai pute fi recuperat de sub mormanul de pamant si nisip care l-a acoperit, autoritatile locale au hotarat sa ridice un nou Obelisc pe plaja din Costinesti.

Un an mai tarziu, inainte de inceperea sezonului estival, simbolul Costinestiului a revenit pe plaja statiunii. Noul obelisc, intr-o forma imbunatatita, va strajui zona dintr-un loc situat mai aproape de centrul plajei, are o inaltime de 18.5 metri, cantareste 200 de tone si este format din 6 piese care sugereaza catargul unei nave cu panzele in vant.

Obelisc Costinesti este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Litoral, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in apropiere.


Adresa
Costinești 907090

Program

0 Recenzii


Cazare Costinești


Inregistreaza-te cu Facebook, Google or LinkedIn


Sunt deja Robnb membru

Reseteaza Parola

Introdu adresa de mail asociata cu contul tau si iti vom trimite un mail cu un link de resetare.

Back to Login