Muzeul Obiceiurilor Populare din Bucovina

Muzee & Monumente in Gura Humorului

vizualizari

Ivit în peisajul cultural românesc la 1 August 1958, Muzeul Obiceiurilor Populare din orașul Gura Humorului a cunoscut, în timp, o evoluție ascendentă. La începuturi, inventarul eterogen pe care îl deținea a fost organizat în două secții ale Muzeului Raional Gura Humorului: etnografie și agricultură socialistă. În timp, muzeul și-a îmbogățit și diversificat colecțiile etnografice, și-a perfecționat tematica și mai ales, a găsit noi modalități de valorificare a patrimoniului etnografic material și imaterial.

Muzeul Obiceiurilor Populare din Bucovina de astăzi este o instituție singulară în rețeaua culturală românească. Este singurul muzeu care a reușit să răspundă, cu mijloace muzeotehnice obișnuite, acel segment de spiritualitate definitorie pentru etnie, popor, națiune-tradiția populară.

Tematica muzeului a fost gândită ca o călătorie virtuală în universul spiritual al satului bucovinean din secolul al XIX-lea.

În acest spațiu virtual, vizitatorul este invitat să parcurgă principalele momente ale calendarului popular.

Creația remarcabilă pentru memorizarea timpului sacru și a activităților economice, calendarul popular este o adevărată chintesență de înțelepciune în care curgerea timpului nu este nici ternă, nici liniară ci se află sub semnul suprapunerii interdependenței dintre ritmurile cosmice, pe de o parte și cele vegetaționale, animaliere, nu în ultimul rând, umane, pe de altă parte.


Adresa
Strada Republicii, E58 2, Gura Humorului 725300

Program

0 Recenzii


Cazare Gura Humorului


Inregistreaza-te cu Facebook, Google or LinkedIn


Sunt deja Robnb membru

Reseteaza Parola

Introdu adresa de mail asociata cu contul tau si iti vom trimite un mail cu un link de resetare.

Back to Login