Cetatea Sighișoara

Muzee & Monumente in Sighișoara

vizualizari

Cetatea Sighișoara a fost construita în secolul XII de coloniștii sași sub denumirea latină Castrum Sex și s-a păstrat în mod aproape neschimbat până astăzi, ea este locuită și în prezent. În 1999 cetatea a fost înscrisă pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO.

Cetatea este înconjurată de un zid de 930 m a cărui înălțime inițială era de ca. 4m. Ulterior, înălțimea zidului a fost mărită în unele locuri până la 14 m. Zidul a fost construit între secolul al XIV-lea și al XVII-lea ca protecție împotriva atacurilor turcești. Zidul avea 14 turnuri, din care 9 se păstrează până în ziua de azi. Turnurile funcționau ca sedii ale diferitelor bresle meșteșugărești.

In fiecare an in ultimul weekend din iulie Sighişoara aşteaptă Europa la cel mai mare festival medieval din România, unde în cetatea medievală şi pe străzile bătrâne putem fi copleşiţi de aerele medievale ce stăpânesc oraşul.

Oferta de cazare este destul de mare, in functie de buget putandu-ne caza atat in interiorul cetatii, cat si in afara ei. De asemenea, o multime de terase si restaurante, cu preturi nu prea piperate, ne astepta sa le trecem pragul, un loc foarte bun descoperit de noi fiind in Piata Hermann Oberth.


Adresa
Cetatea Sighișoara, Sighișoara 545400

Program

0 Recenzii


Cazare Sighișoara


Inregistreaza-te cu Facebook, Google or LinkedIn


Sunt deja Robnb membru

Reseteaza Parola

Introdu adresa de mail asociata cu contul tau si iti vom trimite un mail cu un link de resetare.

Back to Login